MINI-BIOGRAFIE: CHEF-KOK COEN VAN DIJK + ABOUT VOOR SLA-GEREI [nl]

Geschreven voor foodtruck Sla-Gerei [juni 2018]
1. MINI-BIOGRAFIE CHEF-KOK COEN VAN DIJK

COEN WIE?

Voormalig chefkok Coen van Dijk kocht een oude spijkstaalkar en belde zijn vader. “Een foodtruck bouwen?!” Daar had Cees wel oren naar. Niet veel later werden de eerste zalmen gerookt, de spitskolen ingelegd en de pastrami’s gemarineerd. Inmiddels rollen zijn trucks van intieme bruiloften in de Vogezen naar bedrijfsfeesten in hangars voor duizenden. Maar groot of klein. Het maakt Coen niet uit. Bij iedere klus is hij persoonlijk betrokken. Van begin tot eind.

Koken met sterren

Daarbij kiest Coen áltijd voor ambacht en kwaliteit. En jong geleerd is íets ouder gedaan. Al vanaf zijn twintigste staat hij achter prestigieuze kachels. Eerst in het Amstel Hotel als ingrediënt van de witte brigade. Later bij Landgoed Duin & Kruidberg. Hier maakt hij een klassieke bereidingswijze zijn signatuur. De Michelinsterren en nachtelijke uren laat hij in 2010 achter zich. Dat vindt z’n vrouw Linda ook fijner nu ze twee dochters hebben. Coen wil zich verdiepen in kwaliteitsvlees. En waar kan dat beter dan bij de gevierde Amsterdamse Slagerij De Leeuw?

Screen Shot 2018-08-04 at 15.48.15

De man die het vlees snijdt

Na vier jaar verlaat hij de slagerij. Hij begint een foodtruck. De naam? Sla-Gerei. Hiermee combineert Coen zijn liefde voor vers en gezond, vlees en salades. Hij is namelijk niet alleen de man die het vlees snijdt. Zijn 100% vegan pompoensalade is opgenomen in het kookboek Fire starters of food art (juni, 2018). Oh, aan kennis over voeding geen gebrek. Ergens op een schoorsteenmantel in Amsterdam glimt sindskort het bewijs. Hij mag zich de winnaar noemen van de Keuringsdienst van Waarde Quiz 2018.

2. OVER SLA-GEREI

“WIJ MAKEN FOODEVENTS PERSOONLIJK”

Zalmen roken, barbecueën, spitskolen inleggen en pastrami marineren. Sla-Gerei is de gezonde cateraar die bíjna alles zelf doet. Want of je bruiloft, evenement of bedrijfsfeest nou groot of klein is, dat maakt chef Coen van Dijk niets uit. Hij is persoonlijk betrokken vanaf het allereerste moment.

VOOR IEDER EVENT

Coen zorgt voor de juiste uitrusting op iedere gelegenheid. Dat kan gaan om een luxe diner in eigen keuken of om een intieme bruiloft in de Vogezen.Een gezonde lunch of ‘vrijmibo’ op kantoor? Die verzorgen en bezorgen we natuurlijk ook. Inmiddels rollen er drie verschillende trucks door Nederland.

  1. De Food-trailer is een omgebouwde aanhanger in slagerei-jasje.
  2. De DIY-bus is een heuse mobiele minibus. Serve yourself vanuit een van de acht koelkasten.
  3. De oude melkkar is een omgebouwd tot mini-slagerij.

BEZORGEN

Wil je een gezonde lunch of vrijmibo bij jou thuis of op kantoor? Bezorgen doen we natuurlijk ook!

WIE IS COEN VAN DIJK?

Oh, en dan nog iets over Coen. Deze man draait namelijk al een tijdje mee. Als twintigjarige begon hij achter de kachels van het prestigieuze Amstel Hotel. Tien jaar later liet hij de witte brigade voor wat het was en zette Coen de brasserie op van Landgoed Duin & Kruidberg. En ook daar kwamen de Michelinsterren. Bij Slagerij de Leeuw – een begrip op de Utrechtsestraat in Amsterdam – verdiepte hij zijn kennis van kwaliteitsvlees. Tótdat alle puzzelstukjes samenvielen en Coen zijn liefde voor vlees, salades, vers én gezond combineerde. Het resultaat? Sla-Gerei.

Filed under